„Naša flexibilita sa teraz stáva dôležitým faktorom bezpečnosti“

TIMOCOM zaisťuje aj v aktuálnej situácii neobmedzenú prevádzku

17.03.2020

Erkrath, 16. 03. 2020 – Šírenie koronavírusu sa stáva záťažovým testom, ktorý má dosah aj na oblasť logistiky. TIMOCOM včas prijal nevyhnutné opatrenia, ktoré slúžia na ochranu zdravia zamestnankýň a zamestnancov spoločnosti a na zaistenie prevádzkyschopnosti. To znamená, že TIMOCOM vyvíja maximálne úsilie, aby zabezpečil stabilitu a činnosť ak samotnej spoločnosti, tak aj činnosť systému pre inteligentnú logistiku vrátane burzy nákladov.

„Práve teraz sa ukazuje, že naša flexibilita je dôležitým faktorom bezpečnosti pre nás, našich zákazníkov i partnerov,“ hovorí Tim Thiermann, Managing Partner v TIMOCOM. „Všetky naše zamestnankyne a zamestnanci môžu kedykoľvek pracovať z domova a zaistiť tak činnosť TIMOCOM aj činnosť nášho systému pre inteligentnú logistiku vrátane burzy nákladov.“

„Prevencia je lepšia ako následná starostlivosť. Preto sme už v ranej fáze tejto dynamicky sa vyvíjajúcej situácie na najvyššej firemnej úrovni prijali a realizovali rozsiahle opatrenia,“ vysvetľuje Frank Winter, riaditeľ HR Europe firmy TIMOCOM. K týmto opatreniam patrí napríklad zrušenie všetkých služobných ciest, virtuálne porady a odnášanie služobných notebookov po skončení pracovnej doby domov, aby v prípade potreby bolo možné pracovať z domova. Tieto opatrenia sa neustále upravujú podľa aktuálnej situácie a pokynov úradov.

Dôležitou výhodou je, že zamestnankyne a zamestnanci spoločnosti na všetkých úrovniach sú na prácu z domova už zvyknutí. Možnosť práce z domova totiž vo firme existuje už od 1. januára 2018 a v TIMOCOM sa stala bežnou súčasťou pracovného dňa. Frank Winter k tomu dodáva: „Máme možnosť nechať všetky zamestnankyne a zamestnancov pracovať v prípade potreby z domova bez toho, aby došlo k obmedzeniu činnosti našej firmy.“

Súčasná situácia si okrem príslušných opatrení na obmedzenia šírenia vírusu vyžaduje aj flexibilitu v bežnom pracovnom dni. „Práve teraz sa ukazuje, že naša flexibilita je dôležitým faktorom bezpečnosti pre nás, našich zákazníkov aj partnerov,“ hovorí Tim Thiermann, Managing Partner v TIMOCOM. „Všetky naše zamestnankyne a zamestnanci môžu kedykoľvek pracovať z domova a zaistiť tak činnosť ak spoločnosti, tak aj nášho systému pre inteligentnú logistiku.“

„Každá kríza je zároveň aj šanca,“ dodáva Thiermann. „Súčasná situácia môže pomôcť nám všetkým, aby sme sa ešte lepšie pripravili na budúce výzvy, či už výzvy týkajúce sa logistiky alebo dokonca nás všetkých ako spoločnosti. Aj v ťažkých časoch stojíme ako TIMOCOM po boku našich zákazníkov v celej Európe.“