Z logistiky 22.04.2024
2

Zbohom plytvaniu: Ako štíhly dodávateľský reťazec prináša revolúciu do odvetvia dopravy

Pán s palcom hore.

Globalizácia a neustále zmeny v hospodárstve predstavujú pre odvetvie dopravy a logistiky výzvu, ako byť efektívnejším a pružnejším. V tomto článku na blogu sa budeme venovať koncepcii štíhleho dodávateľského reťazca a tomu, ako pomáha zvyšovať efektívnosť a obmedzovať plytvanie v doprave a logistike.

 

Zaregistrujte sa k odberu našich logistických noviniek a už nikdy nezmeškáte žiadne novinky zo sveta logistiky a cestnej nákladnej dopravy! 

Základy štíhleho dodávateľského reťazca

Filozofia štíhlosti sa zameriava na maximalizáciu pridanej hodnoty a minimalizáciu plytvania. Pre dodávateľský reťazec to znamená optimalizáciu procesov s cieľom zefektívniť tok materiálov a informácií. To sa dosiahne identifikáciou a elimináciou činností, ktoré nevytvárajú žiadnu pridanú hodnotu pre zákazníka.

Zvyšovanie efektívnosti v odvetví dopravy

  • Optimalizácia trasy a riadenie nákladového priestoru

Pomocou moderných technológií môžu dopravné spoločnosti optimalizovať trasy a efektívnejšie využívať dostupný nákladný priestor. To vedie nielen k úspore nákladov, ale aj k znižovaniu emisií CO2.

  • Sledovanie v reálnom čase a telematika

Integrácia systémov sledovania v reálnom čase umožňuje presné monitorovanie prepravovaného tovaru. Prostredníctvom sledovania zásielok v reálnom čase od TIMOCOM dostávajú spoločnosti nielen informácie o polohe svojich zásielok v reálnom čase, ale môžu tiež proaktívne reagovať na prípadné meškanie. To pomáha predchádzať úzkym miestam, lepšie plánovať dodávky a minimalizovať plytvanie.

  • Zásady štíhlosti pri obstarávaní materiálu

Uplatňovanie zásad štíhlosti pri obstarávaní materiálov pomáha predchádzať zbytočným zásobám a zabezpečuje, že materiály sú dodávané včas a v správnom množstve. To znižuje náklady na skladovanie a minimalizuje nároky na priestor.

Aktívna podpora štíhleho dodávateľského reťazca

V čoraz viac prepojenom svete je prístup k spoľahlivému trhu kľúčový. TIMOCOM ako etablované trhovisko s ponukami prepráv a voľných vozidiel zohráva ústrednú úlohu pri zavádzaní zásad štíhlosti v odvetví dopravy a logistiky. TIMOCOM umožňuje spoločnostiam optimalizovať svoje prepravné kapacity, minimalizovať jazdy naprázdno a tým zvyšovať efektívnosť dodávateľského reťazca.

TIMOCOM Marketplace ponúka nielen širokú škálu ponúk prepráv a voľných vozidiel, ale umožňuje aj transparentnú komunikáciu medzi zasielateľmi a odosielateľmi. Táto transparentnosť je veľmi dôležitá, aby sa predišlo úzkym miestam, znížilo plytvanie a v konečnom dôsledku zabezpečil štíhly a efektívny dodávateľský reťazec.

Celkovo možno povedať, že integrácia princípov štíhlosti do dopravných a logistických procesov s podporou platforiem, ako je TIMOCOM, ukazuje, ako sú spoločnosti schopné prekonávať výzvy moderného hospodárstva a vytvoriť udržateľný a efektívny dodávateľský reťazec .

 

Znie to vzrušujúco? Potom je čas objaviť početné možnosti na TIMOCOM Marketplace!

 

7 tipov ako získať nových vodičov pre vašu firmu

Dôležitejšie ako v minulosti: Supply Chain Risk Management pre priemysel a obchod

Najdôležitejšie faktory úspechu digitalizácie v cestnej nákladnej doprave

Marie-Luise_Neas_DSC02141-web (2)

Marie-Luise Neas

Marketing Communications Manager

Staňte sa znalcom v odbore!

Nechajte si pravidelne posielať relevantné články, dôležité odborné príspevky a exkluzívne správy pre používateľov!


Prihlásenie na odoberanie noviniek

Hore