20.01.2022

TIMOCOM oznamuje obrovský nárast počtu zákazníkov

Rastový impulz pre ďalšiu digitalizáciu logistiky

TIMOCOM spája európsku logistiku

TIMOCOM informuje o obrovskom náraste počtu zákazníkov – Smart Logistics System tejto FreightTech firmy používa viac ako 50.000 zákazníkov.

„Je to míľnik našej firemnej histórie a dôležitý krok na ceste k našej vízii sveta bez logistických výziev.“ Tim Thiermann, Managing Partner firmy TIMOCOM

Erkrath, 20. 01. 2022 – FreightTech firmy ponúkajú aktérom v logistike digitálnu podporu pri zvládaní logistických procesov. Presne to robí aj Smart Logistics System od TIMOCOM, ktorý sprevádza zákazníkov od dohodnutia obchodu až po realizáciu platby. Túto službu používa čoraz viac hráčov na trhu. TIMOCOM nedávno prelomil hranicu 50.000 zákazníkov a teší ho trvalá dôvera v rámci logistickej branže: „Je to míľnik našej firemnej histórie a dôležitý krok na ceste k našej vízii sveta bez logistických výziev,“ hovorí Tim Thiermann, Managing Partner firmy TIMOCOM.

„Ochota digitalizovať obrovsky vzrástla v dôsledku mimoriadnych podmienok posledných dvoch rokov. To sa prejavuje aj v náraste počtu zákazníkov,“ pokračuje Tim Thiermann, Managing Partner firmy TIMOCOM. „Poskytnúť im spoľahlivú platformu, na ktorej nájdu nových obchodných partnerov a ktorá im umožní zjednodušiť pracovné procesy, je a zostáva našou hlavnou úlohou.“ Skutočnosť, že oblasť FreightTech rastie, je vidieť nielen na obchodných číslach firmy TIMOCOM: Inštitút Fraunhofer SCS zistil, že veľká časť zhruba 350 start-upov v oblasti logistiky, ktoré ponúkajú svoje služby v nemecky hovoriacom priestore, ponúka technológie alebo služby na podporu logistických služieb.

Dopravný trh zostáva napätý

Smart Logistics System od TIMOCOM ponúka aktérom v logistike podporu pri zvládaní logistických procesov - od dohodnutia obchodu až po realizáciu platby. Na burze nákladov sa denne uverejní až 800.000 ponúk prepráv a voľných vozidiel od viac ako 135.000 používateľov. V roku 2021 to bolo často viac ako 1 milión ponúk prepráv denne, pre ktoré sa v systéme hľadali vhodné prepravné kapacity. Okrem toho sa prostredníctvom systému počas roka sledovalo viac ako 175.000 nákladných vozidiel a vypočítalo sa takmer 37 miliónov trás.

Význam logistiky rastie, čo je spôsobené aj veľmi napätou situáciou na dopravnom trhu. „Problémy s nedostatkom vodičov a nedostatočné dopravné kapacity bude svetová ekonomika riešiť aj v budúcom roku,“ vysvetľuje Gunnar Gburek, Head of Business Affairs. Preto TIMOCOM ponúka jednoduché a flexibilné riešenia, pomocou ktorých možno čeliť nedostatočným prepravným a dodávateľským kapacitám v cestnej nákladnej doprave.

Stiahnuť tlačovú správu
Hore