Z domova 09.12.2021
2

Máte svoje heslá pod kontrolou?

Logistický priemysel môže čeliť zvýšenej kybernetickej hrozbe

Máte svoje heslá pod kontrolou?

Podľa americkej kybernetickej spoločnosti Intel 471 sa na trhu s kyberzločinom za posledné mesiace výrazne zvýšil záujem o prístup k podporným logistickým systémom. Údaje sa predávajú oveľa častejšie. Kyberzločinci už získali prístupové údaje cca z 50 logistických a nákladných spoločností z Japonska, USA, Bangladéša a Malajzie.

Podľa jedného výskumníka spoločnosti Intel 471 je hlavnou príčinou toho, prečo sa kybernetické hrozby zameriavajú na prepravné spoločnosti, najmä nedávny súbeh kríz dodávateľského reťazca. Situáciu porovnáva s vlnou kybernetických útokov v minulom roku cielených na nemocničné IT systémy. Nešlo o náhodný výber, útočníci cielili na poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktorí mali obchodné problémy. Kyberzločinci sa nezameriavajú iba na prepravné spoločnosti, ale aj na špecifické programy, ktoré riadia IT procesy pre spoločnosti po celom svete.

Údaje z kyberzločineckého podzemia sú prvou známkou možnej kybernetickej hrozby

Útočníci, ktorí ransomvér pripravujú, často hľadajú podklady dlho pred samotným útokom a požiadavky na výkupné vždy prispôsobia slabému miestu. Výskumník Greg Otto nechce vyvolávať prehnaný strach, ale upozorniť na veľký problém týkajúci sa kybernetických útokov, ktoré je ťažké zastaviť najmä preto, že spoločnosti nerady priznávajú, že boli zasiahnuté a kultúra ticha je primárnym mechanizmom ransomvéru.

Smart Logistics System od TIMOCOM je bezpečný

TIMOCOM klade dôraz na bezpečnosť. Smart Logistics System spája zadávateľov a dodávateľov v odvetví prepravy po celej Európe a jeho cieľom je zvýšiť efektivitu vašej firmy. A to jednoducho, rýchlo a predovšetkým bezpečne. Preto sme v TIMOCOM vyvinuli vlastnú bezpečnostnú sieť, aby sme každému používateľovi našich aplikácií ponúkli maximálnu možnú ochranu.

Otestujte systém a presvedčte sa sami:

Zaistiť dodávateľské reťazce hneď

Zdroj: SSL EXPRES 15.-19.11.2021 ZO SVETA ŠPEDÍCIE A LOGISTIKY

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Päť tipov: Ako na to, aby sa logistika stala konkurenčnou výhodou

Zvýšiť flexibilitu, znížiť výdavky: Efektívna logistika pre priemysel a obchod

Keď sú kocky znova hodené: Ako optimalizovať procesy v logistike

 

Staňte sa znalcom v odbore!

Nechajte si pravidelne posielať relevantné články, dôležité odborné príspevky a exkluzívne správy pre používateľov!


Prihlásenie na odoberanie noviniek

Hore