09.10.2013

Múdre riešenie: Geoliner Trucking &Transport používa TomTom prostredníctvom burzy nákladov

Dopravca šetrí čas a získava obchodných partnerov prostredníctvom TC eMap®

(3)

„A naozaj už nemusím inštalovať nič ďalšie? Môžem svoje auta prostredníctvom TimoCom sledovať s rovnakým heslom ako v TomTom?“ pýta sa pán Kitay, konateľ rovnomennej dopravnej firmy. „Áno, isto. To je práve tá najväčšia výhoda TC eMap®. Dokonca môžete súčasne sledovať rôzne telematické systémy, v prípade, že máte napríklad subdodávateľa,“ potvrdzuje Smahan Dahmani zo spoločnosti TimoCom. Country manažérka práve zákazníkovi vysvetľuje, že pri svojich prepravách už nemusí prepínať medzi rôznymi aplikáciami.

Riešenie sledovania vozidiel je vďaka novému TC eMap® prepojené s jeho burzou nákladov. Lokalizácia vozidiel s TomTom Business Solutions je tak veľmi jednoduchá, pretože rovnaké prístupové údaje sa zadávajú i priamo v TC eMap® . „Telematiku používame už dlho, ale v spojení s burzou nákladov je to výrazne jednoduchšie a rýchlejšie,“ pochvaľuje si konateľ a ihneď nachádza vhodné prirovnanie: „Burza nákladov je torta a sledovanie vozidiel tá povestná čerešnička na ňom.“

 

GPS dáta nevidia automaticky všetci používatelia
Firma má sídlo v nemeckom Eindhovene a od svojho založenia v roku 2008 neustále rastie. Zvyšuje svoju medzinárodnú pôsobnosť, ale v žiadnom prípade kvôli tomu nesmie klesnúť jej dostupnosť. „Už pri zadávaní vozidiel do burzy nákladov sme zdôraznili, že v prípade pridelenia zákazky nás možno kedykoľvek sledovať. Zákazníci tak cítia oveľa väčšiu istotu a rozhodnú sa využiť naše služby,“ hovorí Kitay. GPS dáta však samozrejme nevidia všetci používatelia. „Každý môže presne určiť, kto a ako dlho smie jeho vozidlo sledovať, napríklad len v priebehu prepravy,“ vysvetľuje Dahmani.

 

Optimalizácia celého toku informácií
Vďaka riešeniu sledovania vozidiel odpadajú nielen zdĺhavé telefonáty, ale optimalizuje sa tak i celý informačný tok medzi všetkými zúčastnenými. Zatiaľ čo sa dopravca môže sústrediť na svoju vlastnú prácu, špeditér stále vidí, kde sa nachádza tovar. Jeho obchodný partner tak v prípade potreby dostane aktuálnu a spoľahlivú informáciu, čo naďalej posilňuje jeho dôveru k dodávateľovi.

TC eMap® v tejto chvíli zahŕňa takmer dvadsať päť rozhraní k rôznym poskytovateľom telematiky, s ďalšími päťdesiatimi vedie TimoCom konkrétne rokovania. Smahan Dahmani odporúča zákazníkom, aby produkt rozhodne vyskúšali: „Trh sa bude neustále rozvíjať a príde čas, kedy sa bez GPS nikto nezaobíde.“ Spoločnosť Geoliner Trucking &Transport BV  už teraz zachytila nový trend a symbol sledovania vozidiel dokonca nechala vytlačiť na plachty svojich nákladných vozidiel.

Stiahnuť tlačovú správu
Hore