18.06.2013

Povodňová pomoc hranicami nekončí

Nemecké združenie Transportbotschafter pomáha obetiam povodní v Českej republike

(2)

Düsseldorf, 18.6.2013. Kým niektorí sedia doma v suchu a fascinovane každý deň sledujú obrázky a správy o celoeurópskej povodňovej katastrofe, spolok Transportbotschafter e. V. neotáľal a poslal pomoc do Českej republiky. Ešte dnes je tu situácia napätá.

Transportbotschafter je združenie založené düsseldorfskou IT spoločnosťou TimoCom usilujúce o záujmy v dopravnom odvetví. V spolupráci s miestnym rozhlasom a tlačou bola vyhlásená zbierka pre postihnutých povodňou. Dvaja členovia tímu Transportbotschafter sa vypravili minulý víkend na cestu, aby s TimoTruckom priviezli do Ústí nad Labem rýchlo a bez prieťahov peňažnú a materiálnu pomoc od okolitých düsseldorfských firiem a obyvateľov. Na tento účel povyberali zamestnanci TimoCom sumu vo výške 6000 eur a zhromaždili kýble, metly, rukavice a čistiace prostriedky, ktoré naložili na 25 paliet.

 

Na mieste prijal oboch vodičov Jan Hrubý, kolega z českej pobočky, ktorý bol po celý čas v priamom kontakte s krízovým štábom. Ešte raz zdôraznil dôležitosť tejto akcie: „Pomoc z Nemecka si veľmi vážime. Naše mesto bolo veľmi zaplavené, a tak všetky peniaze a materiálnu pomoc, ako čistiace a pracie prostriedky, určite využijeme. Spolupráca medzi Čechmi a Nemcami je úžasná.“

 

Jochen Dieckmann, manažér združenia Transportbotschafter, je ohromený, ako milo tu byli prijatí: „Riaditeľ mestskej polície a zároveň vedúci krízového štábu v Ústí nad Labem Pavel Bakule nám veľmi ďakoval za podporu. Od magistrátu sme odchádzali za zvuku klaksóna a s policajným sprievodom, ktorý nás vyviedol z mesta.“

Dieckmann opäť osvetluje, prečo nebola pomoc zužitkovaná v Nemecku: „Samozrejme sme ponúkli pomoc i u nás, ale podpora od združenia Technisches Hilfswerk a armády bola tak veľká, že ďalšia pomoc nebola podľa kontaktných osôb potrebná.“ V utorok sa obaja vodiči zo združenia Transportbotschafter v poriadku vrátili späť do Düsseldorfu.

Stiahnuť tlačovú správu
Hore