09.07.2016

Za hranice Európy

Čínska vládna delegácia navštívila TimoCom

(2)

Erkrath, 09.07.2016 – Ak je delegácia z Číny na návšteve európskych logistických centier, nesmie TimoCom, najväčšia európska dopravná platforma, chýbať ako mimoriadny bod programu. Už pred začatím cesty o tom rozhodlo jedenásť členov vládnej delegácie a na konci júna navštívilo firemnú centrálu v Erkrathe, kde strávilo odpoludnie v zákulisí TimoCom.

Z Číny cez Európu do Erkrathu

Vládna delegácia na svojej európskej ceste navštívila predtým logistické centrá v Londýne, Amsterdame a Mníchove, aby sa oboznámila s tým, akým spôsobom je prepojená cestná a železničná doprava a vnútrozemská plavba. Pri hľadaní serióznej európskej dopravnej platformy natrafila delegácia ešte pred cestou na TimoCom. V Číne totiž rastie význam optimalizácie dopravy a vyťažovania vozidiel, a preto bolo čoskoro jasné, že jednou zo zastávok bude tiež Erkrath a návšteva TimoCom.

Návšteva bola naplánovaná na pondelok 20.06.2016. Marcel Frings, zástupca spoločnosti TimoCom, a Nadine Reutersberg, jeho asistentka, delegáciu srdečne privítali v TiComplexe. Na programe bola najskôr prehliadka štvorposchodovej firemnej budovy. Počas prezentácie jednotlivých oddelení a ich úloh informoval Marcel Frings o úspešnej histórii tohto európskeho lídra medzi burzami nákladov a voľných vozidiel. Hostia prejavovali od samého začiatku veľký záujem a tomu zodpovedala aj veľká pozornosť venovaná výkladu firemného hovorcu. V oddelení marketingu zmienil tiež veľký počet rôznych kultúr, zastúpených nielen zákazníkmi TimoCom, ale tiež samotnými zamestnancami. Nato sprevádzal delegáciu IT oddelením, v ktorom sa dopravná platforma trvale rozvíja a optimalizuje. Po prehliadke všetkých poschodí a oddelení sa členovia delegácie odobrali do firemnej reštaurácie, kde si so záujmom vypočuli prezentáciu Marcela Fringsa, ktorý predstavil portfólio TimoCom. Okrem burzy nákladov a voľných vozidiel, riešenia plánovania trás a sledovania vozidiel, adresára firiem a funkcie výberových konaní pre pravidelné zákazky na prepravy nadchla hosťov z Číny najmä burza skladových priestorov. Po prezentácii firmy boli návštevníci vyzvaní, aby sa pýtali na všetko, čo ich zaujíma o rozvoji TimoCom, cieľových skupín aj míľnikov úspechu. 

Po zodpovedaní všetkých otázok sa vládna delegácia rozlúčila. „Naisto to nebolo posledné rokovanie. Zdalo sa, že majú obrovský záujem o TimoCom pre vlastný dopravný priestor“, oznámil svoj dojem Marcel Frings.

Táto mimoriadna návšteva ukazuje, že TimoCom nespája len prepravy a voľné vozidlá, ale tiež rôzne kontinenty nad rámec súčasného pôsobenia a jeho zemepisných hraníc.

 

Viac informácií o TimoCom nájdete na www.timocom.sk.

Stiahnuť tlačovú správu
Hore