Z dopravy 25.05.2021
3

Úspech v medzere na trhu: Obchodná a dopravná firma v odvetví poľnohospodárstva presviedča svojou dôslednosťou

Ako riadiť úspešnú dopravnú a obchodnú firmu v poľnohospodárskom priemysle?

Krátke cesty. Jasná komunikácia. Najlepšie služby. A to najdôležitejšie: Dodržať, čo bolo sľúbené. Prečo je toto pravidlo dôležité nielen na udržanie  stálych zákazníkov, ale aj pre vlastný úspech, prezradí firma Van der Sluis Handel en Transport BV v článku na blogu.

Nájdite vhodných poskytovateľov prepravných služieb alebo zákazníkov

Prepravy dovedené k dokonalosti vďaka walking floor

Firma Van der Sluis Handel en Transport BV (skrátene VDS) existuje už od deväťdesiatych rokov. Títo Holanďania začali svoju činnosť ako obchodná a dopravná firma pre poľnohospodárske výrobky – a dôsledne sa tohto odvetvia držia. V priebehu rokov sa paleta rozšírila napríklad o takzvanú štiepku a moderné výrobky zo sóje. Dodávky, u ktorých ide z prevažnej časti o voľne položený náklad, firma doviedla k dokonalosti pomocou posuvných podláh, tzv. walking floors. Nakládka je v tomto prípade veľmi pohodlná a efektívna: zo zadnej strany návesu, aj zboku. Vďaka špeciálnemu hydraulickému pohonu sa tovar po lamelách posúva dopredu alebo dozadu. Vďaka tomu sa ušetrí čas a energia aj pri vykládke. Walking Floor zároveň zabraňuje tomu, aby sa vodič nákladného auta, ktorého práca je aj bez toho fyzicky náročná, presilil.

Optimalizácia dodávateľských reťazcov pomocou digitálnych nástrojov

VDS väčšinou prepravuje zberné náklady z krajín Beneluxu do Dánska. Patria medzi ne aj krmivá. Pre tie platia prísne požiadavky na hygienu a bezpečnosť. VDS patrí medzi firmy, ktoré za týmto účelom disponujú certifikátom GMP+. Značka certifikátu zaisťuje, že všetky procesy, ako je evidencia objednávok, priebeh jazdy a čistenie, prebiehajú podľa určitých protokolov. Okrem toho firma ponúka prepravy, ktoré prebehnú do 24 hodín. Ak objednávka dôjde pred 17. hodinou, je zaistené vyzdvihnutie nasledujúci deň. V čase špičky je to veľká výzva, ako prezrádza Leander van den Berg z oddelenia dispozície: „Keď máme naliehavé objednávky a viac prepráv, než sme schopní sami odvoziť, používame systém od TIMOCOM. Tu nájdeme rýchlo a s istotou vhodného partnera.“ Meškanie si firma nemôže dovoliť, pretože by to mohlo mať za následok porušenie dodávateľského reťazca.

Rozhranie k integrácii procesov

Aby sa firma VDS vyhla problémom v dodávateľskom reťazci a ďalej ho optimalizovala, už od roku 2003 používa aj systém riadenia prepráv (TMS). Aj ten je pomocou rozhrania Burza nákladov spojený so Smart Logistics System od TIMOCOM. Do neho sa ponuky prepráv prenesú jedným kliknutím a zadajú o pár sekúnd. Vďaka tomu van den Berg a jeho kolegovia ušetria cenný čas a zoštíhlia prepravné procesy. Aj toto patrí ku „krátkym cestám“, ktoré si VDS tak cení. Vlastná flotila vozidiel pozostávajúca z 85 moderných vozidiel je navyše vybavená GPS systémom. Objednávky, ktoré sa prijímajú prostredníctvom systému od TIMOCOM, možno kedykoľvek sledovať na prehľadnej mape.

Nie každý úspech možno vyčísliť

Firma Van der Sluis Handel en Transport BV sa od začiatku špecializovala na poľnohospodársky priemysel – a odvtedy opakovane preverovala staré osvedčené procesy. Napríklad modernizovala techniku nákladných vozidiel, rozšírila paletu výrobkov, optimalizovala služby a ďalej integrovala procesy v reťazci tvorby pridanej hodnoty. Všetky rozhodnutia sú dlhodobé a presne vyladené na kľúčovú oblasť podnikania. Ďalší faktor úspechu však nemožno opísať tak jednoducho. Za VDS totiž stojí dobre naladený tím. Či už pri počítači, v sklade alebo za volantom. „Náš šéf mal v tomto smere šťastnú ruku,“ hovorí van den Berg. Možno si však vedenie firmy uvedomilo, že nie nadarmo sa vraví: Zamestnanec je váš prvý zákazník. 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Úspech v medzere na trhu: Ako zvýšiť efektivitu pomocou dvojitej ložnej plochy?
Úspech v medzere na trhu: Preprava ťažkých nákladov má niečo do seba
TIMOCOM Pomoc pri štarte: Ako získať objednávky prepráv

Staňte sa znalcom v odbore!

Nechajte si pravidelne posielať relevantné články, dôležité odborné príspevky a exkluzívne správy pre používateľov!


Prihlásenie na odoberanie noviniek

Hore