15.01.2021

1 milión ponúk za jediný deň: Burza nákladov od TIMOCOM opäť dosiahla rekordné hodnoty

Nové maximum v Smart Logistics System - dôvodov rekordného počtu ponúk je viac

1 milión ponúk prepráv a voľných vozidiel za jediný deň

Erkrath, 22.12.2020 – 15. decembra 2020 bol v Smart Logistics System od TIMOCOM uverejnený jeden milión ponúk prepráv a voľných vozidiel. Táto hodnota je najvyššou hodnotou nielen krátko pred začiatkom nového lockdownu. Toľko ponúk na burze nákladov doteraz nikdy uverejnených nebolo.

Burza nákladov od TIMOCOM dosiahla minulý týždeň novú rekordnú hodnotu: 1 milión ponúk prepráv a voľných vozidiel. Táto hodnota je najvyššou hodnotou nielen tesne pred začiatkom nového lockdownu. Toľko ponúk na burze nákladov doteraz nikdy uverejnených nebolo.

Rekordný počet ponúk v tradične silnej sezóne

Dôvodom tohto vysokého počtu ponúk prepráv a voľných vozidiel sú rôzne faktory. Už v uplynulých rokoch zaznamenával systém v období pred vianočnými sviatkami svoje maximá. Ďalšími motormi tohto vývoja mohli byť okrem sezónneho vplyvu aj lockdown a brexit. Už v marci boli počty ponúk pred prvým celoštátnym lockdownom vysoké. Scenár tvrdého brexitu s intenzívnejším doplňovaním zásob v UK sa tiež prejavil a koreluje s podobným vývojom, ktorý bol zjavný v prvom štvrťroku 2019.

Doteraz najvyššou hodnotou bolo denne až 750.000 medzinárodných ponúk prepráv a voľných vozidiel. Odvtedy, čo sa 15. decembra 2020 pokorila hranica jedného milióna, boli počty ponúk trvale vyššie než táto najvyššia hodnota. Čísla v Smart Logistics System opäť dokazujú, že logistika funguje ako silná životná tepna a ukazovateľ aktuálneho stavu ekonomiky.

„Táto nová najvyššia hodnota nám zároveň ukazuje, že pre našich zákazníkov sme dôležitý partner, nehľadiac na to, v akom náročnom období sa nachádzame. Rovnaké a nezmenšené úsilie venujeme overovaniu kvality firiem a zaisteniu bezpečnosti v našej sieti. Tieto aspekty pre nás majú trvale vysokú prioritu,“ hovorí Tim Thiermann, Managing Director spoločnosti TIMOCOM.

O burze nákladov:

Burza nákladov je súčasťou Smart Logistics System od TIMOCOM, systému pre digitálne základné zásobovanie logistiky. Systém pozostáva z inteligentných aplikácií, pomocou ktorých možno urýchliť a zefektívniť procesy v preprave a logistike. K týmto aplikáciám patrí burza nákladov, na ktorej sa denne uverejní až 750.000 medzinárodných ponúk prepráv a voľných vozidiel z celej Európy. To umožňuje overeným zákazníkom, ktorých je v súčasnosti viac ako 45.000, ľahko rozšíriť nielen vlastnú sieť potenciálnych obchodných partnerov. Prostredníctvom burzy nákladov môžu každý deň nájsť aktuálne objednávky nových partnerov, prijať ich a pomocou systému zaistiť flexibilitu svojho podnikania tak, aby spĺňalo požiadavky súčasného trhu.

Viac informácií o TIMOCOM nájdete na www.timocom.sk.

Stiahnuť tlačovú správu
Hore