TIMOCOM 29.06.2021
2

Bezpečnosť v sieti TIMOCOM zaisťuje softvér

Fraud Detection System nepretržite overuje ponuky prepráv a voľných vozidiel.

Bezpečnostný štít v sieti TIMOCOM

Bezpečnosť má zásadnú úlohu v reálnom aj digitálnom svete. Práve v oblasti B2B je dôležité môcť sa spoľahnúť na serióznosť dodávateľov a zadávateľov. O bezpečnosť siete TIMOCOM sa dnes stará špeciálny softvér, ktorý nepretržite kontroluje ponuky prepráv a voľných vozidiel.

Vyskúšajte Smart Logistics System zdarma

Zvýšené požiadavky na bezpečnosť siete

Smart Logistics System od TIMOCOM každý deň používa viac ako 135.000 používateľov. Denne sa tu uverejnení až 800.000 ponúk prepráv a voľných vozidiel. Časť týchto ponúk sa zverejní automaticky z rozhrania medzi TIMOCOM a systémami riadenia prepráv (TMS), časť manuálnym zadaním priamo do systému.

Pri tomto počte sa už môže stať, že niektorí zadávatelia výnimočne nedodržia podmienky používania. Stáva sa to síce zriedka, napriek tomu je nevyhnutné tomu zabrániť a príslušné ponuky odstrániť. Ponuky, ktoré nevyhovujú podmienkam, sa prípadne vymažú. Možno sa to zdá prísne. Prispieva to však k tomu, aby všetci zákazníci z celej Európy mali k dispozícii spoľahlivú a bezpečnú sieť s vysokokvalitnými ponukami prepráv a voľných vozidiel.

S neustále rastúcim počtom ponúk a aktívnych používateľov digitálnych aplikácií a služieb vzrástli aj požiadavky na bezpečnosť systému. Riešením, ktoré vyvinul TIMOCOM, je softvér, ktorý monitoruje systém nepretržite a automatizovane.

Rýchlejšia kontrola podozrivých aktivít

Okrem ponúk prepráv a voľných vozidiel sa kontrolujú aj aktivity v našom systéme a zisťuje sa, či nevykazujú nezrovnalosti. Ak softvér zistí niečo neobvyklé, vytvorí sa kontrolná úloha, ktorá sa ihneď automatizovane odovzdá pracovníkom oddelenia bezpečnosti a zaistenia kvality, ktorí ju preveria. Aj napriek automatizácii sa vždy robí aj individuálne posúdenie. Proces sa však pomocou bezpečnostného softvéru  výrazne zrýchľuje.

Zvýšený objem prepráv v systéme od TIMOCOM pritom nie je žiadna zvláštna výzva. Rastúci počet, či už ide o ponuky alebo používateľov, nepredstavuje problém. Automatizácia okrem toho zefektívňuje procesy a zamestnancom uľahčuje aktívne vyhľadávať nezrovnalosti. Potenciálne odhalené ponuky si môžu ihneď prezrieť a skontrolovať.

Fraud Detection System predstavuje výrazné uľahčenie práce pri kontrolovaní firiem a ponúk v systéme od TIMOCOM. Tento softvér, ktorý vyvinul tím Research & Development Team firmy FreightTech, posilňuje vysokú bezpečnosť siete a tým aj dopravcov, špeditérov a zasielajúcich podnikov v Európe.

Registrovať sa do Smart Logistics System!

 

Ďalšie zaujímavé články:

Ako sa rýchlejšie dostať k peniazom: Prečo sa faktoring v logistike vyplatí.

Odolnosť verzus efektivita: stabilita vďaka flexibilným dodávateľským reťazcom

TIMOCOM Pomoc pri štarte: Ako získať zákazky

Staňte sa znalcom v odbore!

Nechajte si pravidelne posielať relevantné články, dôležité odborné príspevky a exkluzívne správy pre používateľov!


Prihlásenie na odoberanie noviniek

Hore