TIMOCOM 04.05.2021
3

Úspešná realizácia: Egeplast a TIMOCOM

Rýchlo a efektívne k vhodnému dopravcovi vďaka digitálnemu zadávaniu prepráv

Firma z obce Greven si vďaka burze nákladov od TIMOCOM vystačí bez vlastného vozového parku.

Logistika sa čoraz viac digitalizuje. To znamená veľkú šancu pre výrobné a obchodné firmy, ktoré sa usilujú o to, aby ich logistické procesy boli štíhle a efektívne. Dôležité časti týchto procesov, ako je zadávanie objednávok, možno vybavovať digitálne a vďaka tomu veľmi rýchlo. V tomto článku na blogu sa dočítate, ako stredne veľká firma Egeplast digitálne objednáva prepravy a vždy nájde toho správneho špeditéra.

Aj vy máte prepravy, ktoré potrebujete zadať? V tom prípade pritom tiež použite sieť od TIMOCOM a nájdite si vhodnú dopravnú firmu.

Registrovať

Riešenia pre stále sa meniace relácie

Keď v Prahe medzi historickým centrom a Vltavou treba rekonštruovať starý plynovod, nové potrubie sa objedná v Egeplast. Tento koncern so 400 zamestnancami je najväčším európskym výrobcom plastového potrubia a má zákazníkov vo vyše 30 krajinách. Firma, ktorú riadia jej vlastníci, sa špecializuje na dopravu vody, plynov a údajov a zároveň dodáva na to potrebné potrubné systémy dodávateľským podnikom a prevádzkovateľom sietí. Či už ide o Bordeaux, Hongkong alebo Singapur – Egeplast vyrobí potrebné plastové potrubie a dodá ho všade tam, kde ho zákazníci potrebujú. Pri expedícii týchto špeciálnych výrobkov už dva roky využíva Burzu nákladov od TIMOCOM – s úspešnou bilanciou.

Manipulácia s potrubím dlhým až 30 metrov sa začína v Grevene v oddelení logistiky dopravy. Tam sa preprava špeciálnych výrobkov koordinuje pomocou teleskopických návesov, otvorených vozidiel alebo nákladných vozidiel so žeriavom. Aj relácie sa takmer nestále menia, hovorí Markus Hollenhorst, vedúci logistiky vo firme Egeplast. „Musíme na ostrov Norderney, na Rujanu alebo do horských oblastí. Miesta a dodávané výrobky sa menia s každou zákazkou.“ Pritom treba vždy nájsť novú dopravu a vďaka tomu je aplikácia Prepravy pre Egeplast taká atraktívna. Firma, ktorá vyrába nepretržite, využíva tento trh jednorazových prepráv pre rýchle spracovanie objednávok a zadávanie prepráv rôznym dodávateľom.

Na trhu neprekonateľný

Pokiaľ ide o realizáciu prepráv, vedúci logistiky sa spolieha na sieť, ktorej členmi je viac ako 45.000 zákazníkov.

„Systém od TIMOCOM používame na to, aby sme dopravu zadávali špedíciám a nemuseli mať vlastné vozidlá,“ zdôrazňuje Markus Hollenhorst. Správneho špeditéra tu možno nájsť „extrémne rýchlo a pre tieto potreby je TIMOCOM na trhu skrátka neprekonateľný.“ Matching podľa neho funguje takmer automaticky. „Keď zverejníme ponuku prepravy do Francúzska, záujemca o tento náklad sa ohlási do minúty.“ Denne takto možno naložiť a odoslať rôznym obchodným partnerom 30 až 50 nákladných vozidiel. Pre Egeplast je to skutočná výhra. Vďaka veľkému počtu zákazníkov v sieti TIMOCOM sa prepravy podarí zadať vo veľmi krátkom čase. Zadávatelia, ako je táto firma z Grevenu, navyše pomocou zadávania prepráv môžu ponúknuť svoju zásielku opísanú veľmi podrobne, keď uvedú jej veľkosť, druh, hmotnosť, miesto nakládky a miesto určenia. Vďaka tomu možno nájsť dopravné firmy, ktoré tieto požiadavky presne spĺňajú.

Aplikácia Prepravy nám otvára kontakty, ktoré by sme v takom širokom rozsahu nedokázali osloviť. Vďaka tomu môžeme ponúkať prepravy, naši obchodní partneri získajú zákazku a môžu sa tak vyhnúť jazdám naprázdno. Vzniká tak obojstranne výhodná situácia.“

Istota nájdenia vhodnej dopravy

„Keď som pred 20 rokmi v logistike začínal, pri práci sa často používal telefón. Dnes sa obchody uzatvárajú digitálne a všetko ide rýchlejšie.“ To ešte viac dokazuje, akú dôležitosť získali v procese prepravy digitálne riešenia. Firme Egeplast sa používanie aplikácie Prepravy vyplatí. Má istotu, že prepravy zadá rýchlo a flexibilne.

Výrobné a obchodné firmy sa spoliehajú na aplikáciu Prepravy. Ak aj vy chcete v sieti od TIMOCOM nájsť vhodných partnerov pre vaše ponuky prepráv, vyskúšajte najväčšiu európsku burzu prepráv štyri týždne zdarma.

Registrovať

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Päť tipov pre obchodné a priemyselné firmy: Ako na to, aby sa logistika stala konkurenčnou výhodou

Mení koronavírusová pandémia vybavovanie platieb v logistike?

TIMOCOM pomoc pri štarte: Z čoho pozostávajú výdavky na dopravu?

Staňte sa znalcom v odbore!

Nechajte si pravidelne posielať relevantné články, dôležité odborné príspevky a exkluzívne správy pre používateľov!


Prihlásenie na odoberanie noviniek

Hore