Z logistiky 12.01.2021
3

Ako s meškajúcimi platiteľmi

Mega Pol Trans vsádza na Medzinárodné inkaso od TIMOCOM

Eliza Wyrwich pracuje v účtovnom a inkasnom oddelení firmy Mega Pol Trans v Pile a v prípade neuhradených faktúr sa spolieha na

Ak dôjde k prekročeniu splatnosti a všetka snaha o vyjasnenie záležitosti zostane bez úspechu, inkasná služba môže pomôcť pri vymáhaní platieb. Dopravná firma Mega Pol Trans z Poľska používa inkasnú službu od TIMOCOM – s úspešnosťou až 90 percent.

Dokončené prepravy a napriek tomu nezaplatené

Jazdí prakticky po celej Európe na mnohých reláciách: Mega Pol Trans jazdí do Maďarska, Nemecka, Talianska, Belgicka, Holandska a Českej republiky ‒ závisí to len od prepravnej objednávky. Erkrath, 6.9.2017 – Dopravná firma „Mega Pol Trans” z Poľska jazdí prakticky v rámci celej Európy na mnohých rôznych reláciách - do Maďarska, Nemecka, Talianska, Belgicka, Holandska a Českej republiky, záleží na objednanej preprave. Trás je mnoho, podobne ako zákazníkov, čomu zodpovedá aj pravdepodobnosť, že vzniknú výpadky v platbách.

Chýbajúce platby môžu pre dopravné a logistické firmy všeobecne znamenať veľký problém: Bežné náklady sú veľmi vysoké a nazhromaždenie takýchto prípadov môže v krajných prípadoch viesť k finančným stratám a nakoniec až k bankrotu firmy.

Eliza Wyrwich pracuje v účtovnom a inkasnom oddelení firmy Mega Pol Trans v Pile a má na starosti neuhradené faktúry. „Pri realizácii prepravy spravidla vychádzame z toho, že po doručení tovaru bude faktúra uhradená aj v rámci dohodnutej platobnej lehoty, ktorá je už aj tak dosť dlhá. Bohužiaľ, nie je tomu tak vždy,“ dodáva pani Wyrwich.

 

Vyjasnenie neuhradených pohľadávok

Špedícia v záujme dobrých obchodných vzťahov uprednostňuje dialóg. „Najprv zavoláme a e-mailom požiadame o úhradu platby.“ Keď to nepomôže a pohľadávka je nesporná, využijú Medzinárodné inkaso od TIMOCOM. „So spoluprácou s TIMOCOM máme veľa skúseností, pretože sú mesiace, keď do TIMOCOM odovzdávame dokonca niekoľko pohľadávok.“

Pre pani Wyrwich je to otázka kalkulácie. „Ak je suma vysoká a prípad možno vyriešiť mimosúdne, potom sa vyplatí využiť túto možnosť.“ Vymáhanie pohľadávok súdnou cestou treba vždy dobre zvážiť. Nie je to lacné a väčšinou to trvá veľmi dlho. Najmä v medzinárodnom obchode je táto cesta spojená s mnohými problémami.

 

Dôsledná pomoc pri neuhradených faktúrach

V tom prípade môže pomôcť inkasná služba od TIMOCOM. Tím okolo Alexandera Oebela, riaditeľa oddelenia vymáhania pohľadávok a právneho oddelenia, pomôže v 27 jazykoch. Zamestnanci kontaktujú dlžníka a ako neutrálni prostredníci zistia situáciu. Sú v úzkom kontakte s veriteľom, takže ten priamo vidí pokrok vo svojej záležitosti. Rýchle konanie, prístup k veľkému množstvu informácií a skúsenosti služby Medzinárodné inkaso od TIMOCOM umožňujú pohľadávku buď ihneď vymôcť, alebo ak to nie je možné touto cestou, tak stanoviť najlepší postup. „Túto službu si veľmi ceníme, pretože úspešnosť je až 90 percent,“ hovorí pani Wyrwich.

„Touto cestou šetríme čas a peniaze. Ak je suma malá, potom je o to viac v našom záujme negenerovať žiadne ďalšie náklady. Služba Medzinárodné inkaso od TIMOCOM nie je drahá, preto je to optimálny spôsob, ako zaistiť spravovanie pohľadávok mimo vlastnej firmy. Je to skvelá pomoc pri vymáhaní pohľadávky a tiež získavaní informácií o tom, či je vôbec šanca získať neuhradenú sumu,” vysvetľuje pani Wyrwich.

 

Ak aj vy máte záujem o jednoduché riešenie, ako nakladať s neuhradenými faktúrami, inkasná služba od TIMOCOM vám rada pomôže.

Informujte sa o inkase!

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sedem najčastejších otázok o inkase v logistike

Stručný prehľad vašich práv a povinností v prípade meškania platieb

Smart Logistics  je najsilnejšia páka na úsporu výdavkov a rast

Staňte sa znalcom v odbore!

Nechajte si pravidelne posielať relevantné články, dôležité odborné príspevky a exkluzívne správy pre používateľov!


Prihlásenie na odoberanie noviniek

Hore