Z logistiky 20.06.2023
4

5 dôvodov, prečo by ste mali ako prepravná spoločnosť používať burzu nákladov

Muž pozerá z okna kabíny nákladného vozidla

Burzy prepráv umožňujú špedičným a dopravným spoločnostiam ponúkať voľné prepravné kapacity a zároveň vyhľadať vhodný náklad. Tieto platformy sú dnes v logistike hojne využívané a ponúkajú mnoho výhod. Prezradíme vám päť dôvodov, prečo by ste ako prepravná spoločnosť mali rozhodne pracovať s burzou nákladov!

Už ste sa rozhodli používať burzu nákladov,  stále však hľadáte vhodného poskytovateľa? Potom je TIMOCOM Marketplace pre vás správnym miestom. S rozsiahlou ponukou služieb v TIMOCOM Marketplace nielenže optimalizujete svoje prepravné a logistické procesy, ale zároveň zvýšite využitie svojich kapacít, vyhnete sa jazdám naprázdno, otvoríte si nové trhy a ušetríte drahocenný čas. Na čo ešte čakáte?


Zvýšenie vyťaženia

Jednou z najväčších výziev pre dopravné spoločnosti je optimálne využitie ich prepravných kapacít. Burza nákladov ponúka dopravcom možnosť zvýšiť využitie ich kapacít, a tak zvýšiť ziskovosť podnikania. Prístup k širokej škále ponúk prepráv znamená rýchle a efektívne využitie prepravných kapacít. Vyššie využitie kapacít zároveň umožňuje lepšie plánovanie, dlhodobé zákazky a stabilné obchodné vzťahy, čo prispieva k posilneniu pozície na trhu.

Zníženie počtu jázd naprázdno

Jazdy naprázdno sú v logistike veľkým problémom. Môžu významne ovplyvniť ziskovosť dopravnej spoločnosti, pretože zvyšujú prevádzkové náklady a následky na životné prostredie.

Prepojením prepravných spoločností a zákazníkov na jednej platforme možno minimalizovať jazdy naprázdno, pretože prepravné kapacity možno ľahko a efektívne prispôsobiť. Prevzatím spiatočných nákladov a spoluprácou s inými dopravnými spoločnosťami sa možno vyhnúť jazdám naprázdno, čím sa znížia následky na životné prostredie a ušetria náklady.

Otváranie nových trhov

Burza nákladov vám umožní rýchlo a jednoducho získať nových zákazníkov i nové trhy. Vďaka veľkému množstvu ponúk prepráv na platforme môžete využiť svoje prepravné kapacity aj v iných regiónoch a štátoch. Môžete tak rozšíriť svoje podnikanie a získať nové zdroje príjmov.

Úspora času

Hľadanie správnej prepravy môže byť časovo veľmi náročné. Kým v minulosti tento proces zahŕňal kopu papierovania a množstvo telefonátov, možnosť vyhľadávať a zadať prepravu on-line umožňuje prepravným spoločnostiam šetriť čas aj zdroje.

Automatizáciou procesov, ako je zadávanie objednávok, fakturácia a dokumentácia, môžu dopravné spoločnosti optimalizovať svoje pracovné postupy a zvýšiť svoju efektivitu. To im umožní prijímať viac zákaziek a znížiť prevádzkové náklady. Vcelku možno povedať, že úspora času pomáha dopravným spoločnostiam lepšie sa sústrediť na svoju hlavnú činnosť a efektívnejšie využívať drahocenný čas.

Flexibilita

Používanie burzy nákladov prepravným spoločnostiam ponúka väčšiu flexibilitu pri výbere a prijímaní ponúk prepráv. Prostredníctvom on-line platformy si prepravné spoločnosti môžu vyberať z rôznych ponúk prepráv a prijať ich alebo odmietnuť podľa svojich potrieb a kapacít.

To im umožňuje lepšie plánovať a prispôsobovať svoje podnikanie a kapacity. Môžu rýchlo prispôsobiť svoje kapacity meniacim sa požiadavkám trhu bez toho, aby sa museli spoliehať na dlhodobé zmluvy. To prispieva k zvýšeniu flexibility a prispôsobivosti, čo vedie k vyššej celkovej ziskovosti a konkurencieschopnosti.

Záver

Používanie burzy nákladov prináša dopravným spoločnostiam mnoho výhod. Môžu tak zvýšiť využitie svojich kapacít, vyhnúť sa jazdám naprázdno, otvoriť si nové trhy, ušetriť čas a konať flexibilne. Okrem burzy nákladov TIMOCOM Marketplace ponúka mnoho ďalších produktov, ktoré vám pomôžu vaše podnikanie pozdvihnúť na vyššiu úroveň a zvýšiť ziskovosť.

TIMOCOM ponúka riešenia pre väčšiu transparentnosť a efektívnejšie riadenie prepravných a logistických procesov. Vďaka mnohým produktom v prepravnom reťazci môžete optimalizovať svoje procesy a zvýšiť efektivitu. Pomocou rozhraní od TIMOCOM môžete bezproblémovo integrovať váš vlastný systém riadenia dopravy do TIMOCOM Marketplace a pracovať tak ešte produktívnejšie. Táto integrácia nielenže zvyšuje transparentnosť, ale aj výrazne zjednodušuje spoluprácu s obchodnými partnermi v rámci dopravnej siete.

Vďaka sledovaniu vozidiel od TIMOCOM vždy viete, kde sa vaša preprava nachádza.

  • Jednoduché a rýchle vyhľadanie vhodných ponúk prepráv a voľných kapacít
  • Digitálne spravovanie objednávok bez papierovania
  • Zamedzenie dopravným zápcham na rampách pomocou riadenia časových okien
  • Optimalizácia vyťaženia vozidiel
  • Nižšia administratívna náročnosť po odstránení opakovaného zadávania informácií o preprave
  • Zamedzenie chybám, ktoré vznikajú z prepínania medzi rôznymi programami a manuálneho zadávania údajov
  • Informácie v reálnom čase uľahčujú predvídavé plánovanie a riadenie prepravného reťazca

TIMOCOM Marketplace to umožňuje ‒ Vyskúšajte ho teraz nezáväzne a objavte viac než len burzu nákladov!


Mohlo by vás tiež zaujímať:

Doprava bez papiera: Prepravné procesy bez nepríjemného papierovania

Využívanie europaliet: paletový dlh a ako sa mu vyhnúť

Vyhľad trhu: Šesť trendov v logistike pre rok 2023


Staňte sa znalcom v odbore!

Nechajte si pravidelne posielať relevantné články, dôležité odborné príspevky a exkluzívne správy pre používateľov!


Prihlásenie na odoberanie noviniek

Hore