TIMOCOM 19.02.2024
3

Zmena plánov jednoducho a rýchlo: Agilné logistické procesy spoločnosti Krämer Bau GmbH

„Niekedy si hovorím: Ako sme to robili predtým?“

None-Customer references-Blog-Success-Story - KRÄMER - 900x600px_Blog_Web

„Zmena plánu!“ Najmä v logistike, kde musí každé ozubené koleso plynulo nadväzovať na druhé, toto slovo spôsobuje, že zodpovedným osobám sa na čele objavujú kropaje potu – najmä keď je málo času. Bernd Rehles, ktorý je ako technický nákupca zodpovedný za logistické procesy v spoločnosti Krämer Bau GmbH, tiež pozná rýchle tempo logistiky. „Stále sa objavujú nové výzvy,“ hovorí o logistike, ktorá sa počas jeho 32 rokov v spoločnosti stala jeho hlavnou oblasťou zodpovednosti.

Zaregistrujte sa k odberu našich logistických noviniek a dostávajte pravidelne zaujímavé články zo sveta cestnej nákladnej dopravy priamo do svojej e-mailovej schránky!

O spoločnosti Krämer Bau GmbH

Spoločnosť Krämer Bau GmbH ponúka celý rozsah prác v oblasti inžinierskych stavieb a demolácií. Okrem svojich hlavných kompetencií v oblasti zemných prác, výstavby káblových vedení, výstavby kanalizácií, ciest a priemyselných stavieb sa spoločnosť Krämer Bau špecializuje na systematickú demontáž komplexov budov a veterných turbín. V rodinnej firme z regiónu Eifel pracuje viac ako 120 zamestnancov na mnohých projektoch pre zákazníkov po celom Nemecku.

Aby sa stavenisko nezastavilo: v logistike je potrebná pružnosť

Najmä dodávky na stavenisko sú rýchlo sa meniacou činnosťou. Spoločnosť Krämer Bau GmbH ako stavebná a demolačná firma dodržiava prísne harmonogramy. Či už ide o rúry, kontajnerové systémy, stavebné ploty alebo 40-tonové bagre – všetko musí byť na stavenisku včas, aby sa stavenisko nezastavilo. Problémom je aj skladovanie, keďže na staveniskách je zvyčajne k dispozícii len obmedzený priestor, čo znamená, že je potrebný rýchly odvoz. Nepredvídateľné udalosti, ako sú poveternostné podmienky, ťažkosti s dodávkami, dopravné problémy alebo povolenia, majú nakoniec často za následok „zmenu plánu!“.

O tom hovorí aj Bernd Rehles: „Na stavenisku zrazu nastanú zmeny.  V priebehu jedného dňa sa môže stať, že bude potrebné znovu zorganizovať alebo odstrániť náradie a stroje, prípadne dodať jednu alebo dve europalety stavebného oplotenia na ohradenie miesta demolácie.“ 

Ďalšia výzva vyplýva z pozitívneho dôvodu. Spoločnosť Krämer Bau GmbH v posledných rokoch rástla. Obchodný segment „Repowering veterných turbín“ sa rozvíjal a rozširoval po celej krajine. Kolegovia Bernda Rehlesa sú zodpovední za budovanie dopravnej infraštruktúry a demolačné práce v rámci projektov, v ktorých sa staré veterné turbíny nahrádzajú modernými. Čoraz viac ciest mimo regiónu vyčerpávalo možnosti vlastného vozového parku a výrazne predlžovalo čas potrebný pre objednávanie externej prepravy.

Postupom času bolo čoraz ťažšie pokryť všetky dopravné potreby vlastným vozovým parkom – a ani dopravní partneri z okolia už nestačili.

Rýchlemu tempu logistiky čelia agilnými procesmi v logistike.

Časy zdĺhavého hľadania dopravných partnerov, ktorí by boli v krátkom čase k dispozícii, má spoločnosť Krämer Bau GmbH už rok za sebou. Bernd Rehles sa zamýšľa: „Niekedy si hovorím: Ako sme to robili predtým?“ Od februára 2023 využíva na riešenie logistických problémov TIMOCOM Marketplace. 

TIMOCOM sa stal neoddeliteľnou súčasťou jeho každodenného života. Preprava búracích vozidiel, zábran, plotov, potrubí - to všetko sa realizuje prostredníctvom burzy nákladov na Marketplace. Iba špeciálna ťažká preprava staveniskových vozidiel s hmotnosťou nad 40 ton je z dôvodu vysokých požiadaviek pre Marketplace nevhodná. 

Svojich dodávateľov rád podporí svojimi skúsenosťami z pozície vodiča nákladného auta: „Niektoré staveniská mimo oficiálnych ciest nie je ľahké nájsť. Vopred si zisťujem podmienky a koordinácie, aby preprava prebiehala hladko a vodič ju dobre zvládol.“

„Keď som prvýkrát použil TIMOCOM na nájdenie dopravnej spoločnosti na prácu, do hodiny som mal na telefóne 100 hovorov a 70 e-mailov – bol som veľmi prekvapený, ako rýchlo to funguje,“ hovorí Bernd Rehles. Teraz uprednostňuje digitálnu komunikáciu: „Je organizovanejší a veľmi mi to vyhovuje.“

Agilné logistické procesy šetria nielen čas, ale aj náklady

Celkovo Bernd Rehles považuje TIMOCOM Marketplace za odpoveď na rýchle tempo podnikania v obsluhe stavebníctva. Spoločnosť úspešne zvládla výzvy a stala sa agilnejšou. „Úspora nákladov, úspora času a silná dopravná sieť,“ uvádza tri najdôležitejšie výhody. Logistika pre neho nie je hra náhody a šťastia, pretože „ak ju robíte dobre, sú len víťazi!“

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Benedikt Stasch

Marketing Campaign Manager

Staňte sa znalcom v odbore!

Nechajte si pravidelne posielať relevantné články, dôležité odborné príspevky a exkluzívne správy pre používateľov!


Prihlásenie na odoberanie noviniek

Hore