TIMOCOM 28.06.2023
4

Uzavretá burza ponúka veľké možnosti

TIMOCOM vie, ako na to

Podané ruky pred nákladnými autami

Ak zákazník nie je naklonený umiestneniu svojich nákladov na verejné burzy, býva dobrým riešením privátna skupina obchodných partnerov. Táto uzavretá burza nákladov a voľných vozidiel nie je prínosom len v oblasti zmluvných prepráv, ale aj v mnohých ďalších oblastiach.

Všeobecne známu a veľmi používanú otvorenú burzu nákladov vyhľadávajú tisíce spoločností v tuzemsku i v zahraničí, ktoré zháňajú zákazky. Odosielatelia hľadajú dopravcov, dopravcovia hľadajú využitie pre svoje dopravné prostriedky a obchodné a výrobné spoločnosti potrebujú spoľahlivého dodávateľa, ktorý im dovezie náklad. Pri hľadaní vhodného partnera majú používatelia búrz nákladov k dispozícii rôzne on-line databázy. Ďalšie zaujímavé možnosti dáva takzvaná uzavretá burza nákladov, ktorú ponúka okrem iného aj spoločnosť TIMOCOM.

Vitajte vo vybranej spoločnosti

Sieť používateľov z oblasti logistiky spoločnosti TIMOCOM sa neustále rozrastá a každodenne produkuje veľké množstvo ponúk prepráv a s nimi spojených telefonátov a e-mailov od potenciálnych obchodných partnerov. Ak dávate prednosť menšiemu a exkluzívnejšiemu trhovisku, máte možnosť publikovať svoje ponuky nákladov a voľných prepravných kapacít vo vlastnej, vami vytvorenej partnerskej sieti. Vašu ponuku prepravy potom uvidí iba táto individuálne definovaná skupina a v prípade potreby môže byť ponuka po vopred stanovenej dobe umiestnená aj vo verejnej časti burzy nákladov TIMOCOM.

Privátna burza nákladov predstavuje uzavretú skupinu slúžiacu na exkluzívne prepojenie ponúk prepráv a voľných vozidiel s obľúbenými dodávateľmi, vybranou sieťou a firemnou skupinou. Svojim používateľom tak táto neverejná inzercia okrem exkluzivity zaisťuje aj zvýšenú bezpečnosť vďaka už overeným dodávateľom a obchodným partnerom. Zároveň zvyšuje efektivitu práce, lebo tu sa zobrazujú väčšinou len relevantné ponuky.

Aké sú výhody uzavretej burzy?

Prvou z nich je už zmienená exkluzivita. Vyberiete si len tých obchodných partnerov, ktorým už dôverujete. Výsledkom je budovanie dlhodobých partnerstiev. Nezanedbateľná nie je ani úspora času. Namiesto toho, aby ste riešili irelevantné požiadavky a zdĺhavé preverovanie, môžete sa spoľahnúť na známych obchodných partnerov, ktorých už nemusíte kontrolovať.

Dôležitá je aj úspora nákladov. Tým, že vo svojej sieti ponúknete exkluzívny náklad alebo nákladový priestor, môžete získať lepšie podmienky.

Veľkou výhodou je aj riadenie. Ako zakladateľ uzavretej prepravnej burzy máte všetko vo svojich rukách a môžete slobodne určovať rozdelenie práv a pravidlá spolupráce. Navyše iba zakladateľ určuje, aké práva majú jednotliví členovia. Rozhoduje o tom, či ponuky musia byť uverejnené vždy v skupine alebo či môžu byť uverejnené nielen v skupine, prípadne či ponuky nemôžu byť uverejňované, ale len čítané.

Zakladateľ zároveň určí, ako dlho bude pre vybranú skupinu ponuka exkluzívna. Môže určiť presnú dobu, ktorú nemožno zmeniť. Stanovuje minimálnu alebo maximálnu dobu, alebo môže rozhodnúť, že čas uverejnenia možno nastaviť rôzne. Zároveň je len na jeho rozhodnutí, či z ponúk bude ťažiť iba uzavretá skupina.

Možnosti nastavenia sú plne v kompetencii zakladateľa privátnej skupiny, rovnako ako členovia, ktorých sa zakladateľ rozhodne do skupiny zaradiť. Všetky nastavenia a zavedenie uzavretej burzy prebieha za podpory produktového špecialistu, ktorý v procese sprevádza v rodnom jazyku záujemcu od prvotného kontaktu až do spustenia.   

Ako umiestniť náklad na uzavretú prepravnú burzu?

  1. Vytvoríte ponuku prepravy so všetkými obvyklými informáciami.
  2. V príslušnej sekcii vyberiete uzavretú prepravnú burzu.
  3. Keď chcete ponuku prepravy po určitej dobe uviesť na spotový trh – to znamená do verejnej časti burzy nákladov ‒ určíte, akú dobu by ponuka mala ostať exkluzívna.
  4. Alebo vaša ponuka prepravy môže prejsť doslova kaskádou, inými slovami: niekoľkými uzavretými burzami.

Ako vyhľadám náklad na uzavretej prepravnej burze?

Jednoducho zvolíte na to určenú aplikáciu a rozbalíte vyhľadávacie filtre. Potom už stačí len v príslušnej sekcii vybrať preferovanú uzavretú burzu nákladov. Nájdete si exkluzívne ponuky prepráv a pre urýchlenie komunikácie k nim môžete hneď podať cenovú ponuku podľa vlastných potrieb a možností.

Roger Schwarz, konateľ spoločnosti TRANSFRIGOROUTE DEUTSCHLAND e. V., na záver hovorí: „Týmto spôsobom sa podporuje vzájomná spolupráca, ktorá členom TRANSFRIGOROUTE dáva istotu, že budú spolupracovať so známymi odborníkmi.“

5 dôvodov, prečo by ste mali ako prepravná spoločnosť používať burzu nákladov

Prepravy plánujte s predstihom - zákazy jazdy v Európe

Ako sa vyhnúť jazdám naprázdno s 5 tipmi od TIMOCOM

Staňte sa znalcom v odbore!

Nechajte si pravidelne posielať relevantné články, dôležité odborné príspevky a exkluzívne správy pre používateľov!


Prihlásenie na odoberanie noviniek

Hore