TIMOCOM 09.02.2023
4

6 tipov: Vstúpte úspešne do nového obchodného roka 2023

Pozrite si tipy, ktoré vám pomôžu vytvoriť úspešné podniky

Novoročné želania na rok 2023

Novoročné  predsavzatie - kto by ho nepoznal? Kým v súkromnom živote chceme od nového roka zdravšie jesť, viac športovať a lepšie využívať čas, podnikatelia si dávajú hlavne jednu otázku: Čo môžem v tomto roku optimalizovať? Naše tipy vám pomôžu vstúpiť do nového obchodného roka úspešne.

1. Obzrite sa za minulým rokom

Na začiatku nového roka sa vyplatí obzrieť sa a zhodnotiť minulý. Čo sa podarilo? Čo sa nepodarilo? Kde je potenciál na zlepšenie? Zhodnoťte úspechy a neúspechy. To vám pomôže prísť na to, ktoré opatrenia mali zmysel a čo v novom roku radšej nerobiť. Pozrite sa aj na odvetvie, v ktorom podnikáte, a na svojich zákazníkov. Nastali nejaké zmeny? Všetky tieto kroky vám pomôžu urobiť si kompletný obrázok o aktuálnej situácii a na základe toho mať tak úspešný obchodný rok.

2. Sledujte svoje ciele

Ciele na nový rok by ste si mali stanoviť už na konci starého roka. Ak ste tak neurobili, je načase sa do toho pustiť. Poznatky z minulého roka vám pritom pomôžu. Čím presnejšie svoje ciele sformulujete, tým lepšie. Uveďme príklad: „Chceme zvýšiť obrat o 25 %.“ Táto presná formulácia vám neskôr pomôže zmerať váš skutočný úspech.

Zároveň dbajte na to, aby vaše ciele boli reálne. Pohľad na aktuálne čísla a potrebné opatrenia vám v tom pomôžu.

3. Sústreďte sa na správne ciele

Vaša stratégia môže byť akokoľvek dobrá, fungovať však bude len vtedy, ak sa zameriate na to podstatné. Preto si položte otázku, ako svoj drahocenný čas správne využiť a čo vám pomôže posunúť vašu firmu dopredu. Môžete tak nájsť menšie projekty s menším úžitkom a tie potom nechať padnúť. Pomôže vám to optimalizovať používanie cenných zdrojov, ako je čas, peniaze a personál.

4. Viac času vďaka digitálnym pomocníkom

Digitalizácia firmám umožňuje zjednodušiť časovo náročné procesy. Urobte si preto čas a zamyslite sa nad tým, ktoré z vašich procesov možno zefektívniť použitím softvéru. Či už ide o prevádzkové účtovníctvo, nákup, marketing alebo personalistiku - pre každú oblasť podnikania existuje na trhu mnoho digitálnych pomocníkov.

Ak vás o čas a trpezlivosť okrádajú najmä pracovne náročné procesy v preprave, potom pre vás máme presne to pravé. S TIMOCOM Marketplace pre cestnú nákladnú dopravu môžete digitálne a centrálne v jednom systéme robiť všetky kroky, od dohodnutia obchodu cez zadanie objednávky až po realizáciu prepravy.

Objavte rozsiahlu a flexibilnú ponuku TIMOCOM a pripravte vašu logistiku na štart do roku 2023 už teraz!

5. Majte prehľad o aktuálnych trendoch

Neustále vznikajú nové trendy, ktoré natrvalo menia podobu spoločnosti a ekonomiky. Ich ďalekosiahle následky by mali byť dôvodom, prečo by ste sa mali zaoberať aktuálnymi trendmi v odvetví aj v ekonomike. Možno tak identifikovať riziká a výzvy a prispôsobiť im firemnú stratégiu. Logistici a špeditéri, ktorí chceli v roku 2022 zostať na trhu, museli flexibilne reagovať na rôzne zmeny a krízy. Aby sme vám pomohli úspešne zvládnuť budúci rok, zhrnuli sme pre vás trendy v logistike na rok 2023 v článku na blogu.

6. Motivujte svojich zamestnancov

Oceňovaní zamestnanci sú šťastní zamestnanci. U zamestnancov posilňujte pocit príslušnosti k firme tým, že im ukážete, akí dôležití sú pre váš podnik. Urobte si čas a s každým z nich sa obzrite za minulým rokom a spoločne si stanovte ciele pre nasledujúci rok. To je dôležité, pretože ciele možno dosiahnuť, len ak o nich budete najprv hovoriť.

Skvele pripravení do nového roka

So správnym prístupom, pozitívnym myslením a správnymi nástrojmi môžete už na začiatku roka nastaviť smerovanie pre úspešný štart do nového obchodného roka.

Neustále myslite na to, že čas je váš najvzácnejší zdroj. Využite ho preto čo najúčelnejšie. Digitálne riešenia vám pritom pomôžu. S ich pomocou môžete komprimovať časovo náročné pracovné procesy a vytvoriť tak kapacity pre ďalšie dôležité témy, napr. pre vašu stratégiu, nové prístupy zakladajúce sa na aktuálnych trendoch a pre vašich zamestnancov.

Práve oblasť logistiky skrýva veľký potenciál úspory času. Pomocou TIMOCOM Marketplace vybavíte vaše objednávky prepráv rýchlo a efektívne. Udržíte si kontrolu nad stavom zásielky, objednávky prepráv môžete zadať a digitálne spracovať za pár minút. Vďaka partnerstvu s firmou JITpay máte zasa zaručenú spoľahlivú a bezpečnú platbu.

Urobte prvý krok ešte dnes a vykročte s nezáväzným testom dobre pripravení do nového roka.


Mohlo by vás tiež zaujímať:

Výhľad trhu: Šesť trendov v logistike pre rok 2023

Riziká zlyhania  roku 2023

Ako sa vyhnúť jazdám naprázdno s 5 tipmi od TIMOCOM

Staňte sa znalcom v odbore!

Nechajte si pravidelne posielať relevantné články, dôležité odborné príspevky a exkluzívne správy pre používateľov!


Prihlásenie na odoberanie noviniek

Hore