TIMOCOM 16.10.2023
3

TST Logistik: 12 % ročný rast prepravy s riešeniami TIMOCOM

Dispečerky z TST Logistics

Dve špedičné a logistické ekonómky zo spoločnosti TST Logistik GmbH v Kiefersfeldene sedia za svojimi pracovnými stolmi a usmievajú sa do kamery. Na obrazovke počítača vidno webovú stránku TIMOCOM.

Chcete nielen zvládnuť každodenné výzvy v doprave, ale aj expandovať? Potom si prečítajte, ako vďaka TIMOCOM zaznamenáva TST Logistik 12 % ročný nárast - a prečo je teraz práca v dispozícii ešte zábavnejšia.

O európskom poskytovateľovi logistických služieb TST Logistik GmbH

Spoločnosť TST Logistik so sídlom v Kiefersfeldene už 13 rokov vykonáva prepravu nadrozmerných nákladov všetkých veľkostí pre zákazníkov. Z tovární, skladov a prístavov prepravujú tovar pomocou plachtových nákladných vozidiel do miest určenia v celej Európe. Poskytovateľ logistických služieb okrem toho ponúka svojim zákazníkom moderné a monitorované skladovanie tovaru vo vlastných priestoroch.

 

Zvýšte svoj prepravný biznis s TIMOCOM! Dohodnite si termín konzultácie.

Čaká na Vás vyššia efektivita, menej prázdnych jázd a rast!

Výzva: Zachytiť a zmierniť narušenia v procese prepravy

Vedúca oddelenia Teodora Teleaga a jej dispečerský tím každý deň zvládajú celý rad výziev - napríklad hľadanie najlepších trás nákladných vozidiel a zabezpečenie včasného doručenia zásielok. Okrem toho je potrebné informovať všetky zainteresované strany, ako sú vodiči, zákazníci a sklady. „Vyskytnú sa neočakávané problémy, ako sú dopravné zápchy a zlé počasie - a aktuálne plány už neplatia,“ hovorí Teodora Teleaga. Vtedy sú potrebné rýchle a inteligentné rozhodnutia. „V konečnom dôsledku ide o to, aby ste splnili sľub, ktorý ste dali klientom,“ pokračuje vedúci oddelenia. Spoločnosti však strácajú veľa času a nervov kvôli narušeniam prepravného procesu a rýchlym zmenám plánov. A predovšetkým strácajú peniaze. Dôvod? Ak sa nenájde alternatíva, zákazníci musia čakať a nové objednávky nie je možné prijímať.

Riešenie: Rýchle porovnávanie nákladu a nákladných vozidiel a sledovanie zásielok v reálnom čase

Pre spoločnosť TST Logistik je TIMOCOM súčasťou každodenného plánovania trás. Oneskorenia a komplikácie sa tak dajú lepšie absorbovať:

„Napríklad, ak sú naše vozidlá už plne naložené alebo sú stále na ceste, môžeme využiť zhody u TIMOCOM, aby sme aj zvyšný náklad dostali na cestu,“ vysvetľuje Teodora Teleaga, manažérka divízie TST Logistik.

Týmto spôsobom sa nájdu vhodní a overení prepravní partneri pre príslušné zájazdy v rámci digitálnej burzy nákladov. Vďaka inteligentným filtrom a optimalizovanému vyhľadávaniu aj za niekoľko sekúnd. Mnohí poskytovatelia prepravných služieb tiež uvoľňujú svoje nákladné vozidlá na sledovanie zásielok v reálnom čase prostredníctvom TIMOCOM Marketplace. Vďaka takto zdieľaným GPS údajom sa na pozadí vypočíta odhadovaný čas príchodu prepravy tovaru (ETA).  Takto všetci zúčastnení automaticky vedia, kde sa náklad nachádza. To nielen šetrí čas, ale vytvára aj väčšiu dôveru a posilňuje imidž dopravných partnerov. Časové okná na rampe sa dajú lepšie naplánovať a procesy posunúť a odložiť. To pomáha vyhnúť sa prázdnym jazdám a čakaniu a pri tom efektívne využiť čas.

Výsledok spolupráce: o 12 % viac prepráv ročne

Digitálne trhovisko pomáha Teodore Teleaga zložiť každú novú „skladačku“. „To je to, čo ma poháňa: Keď vidím, že celý rad kamiónovej prepravy prebieha hladko, pretože som ju dobre naplánovala alebo dobre predisponovala. To ma naplňuje a uspokojuje. Takže som pripravená na ďalšie výzvy.“

Jednoznačne viditeľnou výhodou, odkedy poskytovateľ logistických služieb využíva Marketplace na digitálne riadenie prepravy, je veľké množstvo ušetreného času.

„TIMOCOM je ako skratka, ktorá vedie priamo k požadovanému výsledku a ostatné metódy odsúva do úzadia,“ zhrnula Teodora Teleaga, manažérka oddelenia dispozície v spoločnosti TST Logistik.

Spoločnosť TST Logistik investuje získaný čas do rozširovania svojho podnikania - a robí to s plným úspechom. Poskytovateľ prepravných služieb tak prostredníctvom siete získal mnoho nových, cenných obchodných partnerov - ako aj možnosť zamestnať nových zamestnancov a zakúpiť nové vozidlá.

Na záver vedúca oddelenia dispozície informuje o svojich skúsenostiach s TIMOCOM: „Odkedy spolupracujeme so spoločnosťou TIMOCOM, podarilo sa nám zvýšiť počet vykonaných prepráv približne o 12 % ročne.“

 

Získajte s TIMOCOM digitálny booster pre svoje podnikanie v preprave:

Mohlo by vás tiež zaujímať: 

Zákazníci zdieľajú tipy TIMOCOM: Ako využíva burzu nákladov spoločnosť HTR Logistik

25 rokov úspory času – rozhovor s najstarším zákazníkom spoločnosti TIMOCOM, firmou Dallmaco

5 dôvodov, prečo by ste mali ako prepravná spoločnosť používať burzu nákladov

Olga Polasik-Rüffer

Senior Marketing Communications Manager

Staňte sa znalcom v odbore!

Nechajte si pravidelne posielať relevantné články, dôležité odborné príspevky a exkluzívne správy pre používateľov!


Prihlásenie na odoberanie noviniek

Hore